Robson

Bobby Robson krijgt bij PSV de tijd en macht om de Brabantse ploeg weer terug te brengen naar de Europese top. De 57-jarige Engelsman presenteerde zich zaterdag in Eindhoven. Overhaaste beslissingen wil de voormalige bondscoach van het Engelse nationale voetbalteam niet nemen. De komende weken zijn door hem gereserveerd om een beeld van de club, de leiding en de uitgedunde spelersgroep te krijgen. 'Deze week begin ik met mijn derde job in 21 jaar. Als veranderingen noodzakelijk zijn, zal ik niet nalaten die aan te brengen. Voorlopig staat er echter een solide basis. Ik wil de huidige spelersgroep een kans geven', aldus de manager, die het landskampioenschap als een vereiste ziet. 'Ik heb in mijn loopbaan nog nooit kennis gemaakt met de Europese bekerstrijd voor landskampioenen. Dat is toch het hoogste in clubvoetbal.' De opvolger van Guus Hiddink moet het eerste team weer aan de Europese top brengen, zoals voorzitter Jacques Ruts de taak zonder terughoudendheid omschreef.