Pakistan: doden bij etnisch geweld

KARACHI, 16 juli Bij een reeks bomaanslagen in de zuidelijke Pakistaanse provincie Sind zijn gisteren ten minste 46 mensen om het leven gekomen en 150 gewond geraakt. Sind wordt al maanden geteisterd door etnisch geweld. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeeist. Binnen een half uur ontploften gisteren vijf bommen in een druk bezocht deel van Hyderabad, waarbij ten minste 23 mensen werden gedood en meer dan 100 gewond raakten. Een andere bom ontplofte in een rijdende treinwagon, zo'n 50 kilometer ten noorden van Hyderabad, waarbij ten minste 15 mensen om het leven kwamen. Elders vielen nog 8 doden.

Na de explosies ontstonden gevechten tussen de oorspronkelijke inwoners van Sind en Mohajirs, moslims die vanuit India naar Pakistan zijn geemigreerd. Paramilitaire troepen schoten later op demonstranten voor het ziekenhuis, waar de slachtoffers van de explosies waren opgenomen. (Reuter)