Hole-in-one

De Amerikaan James Frebraro heeft bij het kwalificatietoernooi voor het Britse Open in St. Andrews de droom van iedere golfer laten uitkomen. Hij sloeg op de 150 meter lange dertiende hole met een ijzer-vijf een hole-in-one. 'Maar het was de enige goede klap die ik heb gegeven', zei Frebaro na afloop mistroostig. Met zeshonderd golfers die strijden om 61 plaatsen in het hoofdtoernooi was het rondje van Frebraro lang nog genoeg om te mogen hopen op het echte evenement, dat donderdag begint. Hij gaf liefst 23 slagen toe op de Australier Mike Clayton, die slechts 63 keer de club ter hand nam voor de achttien holes, acht onder par. Een prominente afvaller was Bernard Gallacher, de captain van het Europese Ryder Cup team. Hij meldde zich na een keurige ronde van 72 bij de officials met de mededeling zich terug te trekken wegens een liesblessure.

Ian Woosnam heeft in Gleneagles bij het open Schotse golfkampioenschap zijn tweede toernooizege in een week behaald na Monte Carlo. Hij stelde de winst veilig met een laatste ronde van 68 slagen en een totaal van 269, vijftien onder par.