Egyptenaar steekt toeristenhotel aan

KAIRO, 16 juli Twee Europese toeristen zijn zaterdag omgekomen bij een brand in een hotel in de Egyptische badplaats Hurghada aan de Rode Zee die was aangestoken door een man die wilde protesteren tegen wat hij beschouwde als het obscene gedrag en de minimale kleding van buitenlanders. De man, een Egyptische huisschilder, is moord ten laste gelegd.

De doden zijn een een 26-jarige Westduitse en een 30-jarige Franse vrouw. Een Westduitse ingenieur werd ernstig gewond.

Het was niet duidelijk of de man deel uitmaakte van een moslim-fundamentalistische organisatie. Veel fundamentalisten maken bezwaar tegen gedrag en kleding van buitenlandse toeristen. In Deirout, 300 kilometer ten zuiden van Kairo, schoot de politie vrijdagnacht twee moslim-fundamentalisten dood die met medestanders een aanval hadden gedaan op een bruiloftsfeest waarop een buikdanseres en een muziekgroep optraden. Zeventig fundamentalisten werden gearresteerd. (Reuter, AP)