Bezoek North Sea breekt record

DEN HAAG, 16 juli Het North Sea Jazz Festival in Den Haag heeft dit jaar het recordaantal van 71.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie van het festival gisteravond bekend gemaakt. Vorig jaar bezochten 55.000 mensen het festijn in het Congresgebouw, in 1976 bij het eerste North Sea waren dat er 9.000. Zaterdag was de drukste avond met 22.000 bezoekers. Onder andere tijdens de concerten van Al Jarreau in de Statenhal en Johnny Guitar Watson in het Tuinpaviljoen moest wegens de drukte vele luisteraars de toegang worden geweigerd. Dit was ook vrijdag het geval bij het zogenoemde Bird-winners concert, waar saxofonist Stan Getz en gitarist Philip Catherine op het programma stonden maar waar het eerste uur werd volgespeeld door anderen ter nagedachtenis van de onlangs overleden Nederlandse saxofonist Ruud Brink. Bijna de helft van het publiek verliet hierbij de zaal.

De organisatoren van North Sea, Paul, Jos en Madelon Acket, hebben aangekondigd begin november een jazz-festival in Maastricht te verzorgen, waar onder anderen Miles Davis zou moeten optreden. De bedoeling is dat het festival in Maastricht net als North Sea een jaarlijks terugkerende gebeurtenis wordt.