Bareren

Rechercheurs hebben de paarden in de stallen van Paul Schockemohle onderzocht op verwondingen. De Westduitser wordt beschuldigd van dierenmishandeling naar aanleiding van een op de Duitse televisie vertoonde video-opname waarop te zien was hoe Schockemohle en een medewerker bezig waren met het barreren van paarden. Daarbij wordt het dier nog voor het neerkomen na een sprong in de training met een stok tegen de benen getikt om het het besef bij te brengen de volgende keer hoger te springen om een pijnlijke aanraking te voorkomen. De dierenbescherming reageerde geschokt en diende een aanklacht in.

Schockemohle, die geen enkel kwaad ziet in het barreren beschouwt de hele kwestie als een doelbewuste poging om stemming te kweken rondom zijn ruiters en zijn stal. De gewraakte filmbeelden zijn afkomstig van videospecialist Horst Lorenz, die jarenlang voor Schockemohle gewerkt heeft, maar enige tijd geleden de contacten verbroken zag worden. Hij overhandigde de film aan het weekblad Stern.

Schockemohle heeft intussen steun gekregen. Broer Alwin, Olympisch kampioen 1976: 'Paul is geen dierenbeul. Alles is aan het rollen gebracht door lieden die van de hele materie niets afweten.'