Straf Schrooten

De commissie van beroep van de Europese Voetbal Unie (UEFA) heeft gisteren tijdens een zitting in Parijs besloten de schorsing van vijftien maanden van de Belgische speler Patrick Schrooten ongewijzigd te laten.

Na een wedstrijd in de kwartfinales voor het toernooi om de UEFA-Cup in maart tussen de club van Schrooten, FC Antwerp, en FC Koln, reageerde de voetballer positief op een dopingcontrole. Hij bleek amfetamine gebruikt te hebben.

Daarna besloot de tuchtcommissie van de UEFA Schrooten voor de duur van vijftien maanden (tot 31 juli 1991) uit te sluiten van wedstrijden in UEFA-verband. FC Antwerp kreeg een boete van 50.000 Zwitserse francs (ongeveer 68.000 gulden). De commissie van beroep zag geen aanleiding de eerder opgelegde straffen te wijzigen. FC Antwerp zag de kosten alleen maar omhoog gaan, omdat er nu nog 20.000 gulden voor de behandeling van het beroep bijkomen.