Rentree Shell in Venezuela: investeringen

CARACAS, 14 juli Shell bereidt een grootse rentree voor in Venezuela, het land dat de belangen van de onderneming in 1976 nationaliseerde. Het concern wil tot een bedrag van 3,5 miljard dollar investeren in de Venezulaanse olie-industrie en petrochemische sector.

Ir. H. de Ruiter, lid van de directie van de Koninklijke/ Shell Groep, heeft donderdag met president Carlos Andres Perez gesproken over deze plannen. Perez was veertien jaar geleden ook president in de tijd van de nationalisatie.

Een van de projecten betreft de ontwikkeling van een gasveld voor de kust van het schiereiland Paria en de bouw van een installatie voor het vloeibaar maken van het aardgas. Deelnemers zijn behalve Shell de Amerikaanse oliemaatschappij Exxon, het Japanse Mitsubishi en het Venezulaanse Lagoven. Het belang van Shell in de joint venture zal dertig procent bedragen. (AP)