Verdachte van aanslag met bom blijft langer vast

AMSTERDAM, 13 juli De rechter-commissaris in Amsterdam heeft gelast de 33-jarige man, die onlangs werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslag op het gebouw Aurora op 30 juni, nog minstens een week vast te houden. De politiewoordvoerder toonde zich verheugd dat de rechtercommissaris de argumenten van de politie de man nog verder te verhoren heeft overgenomen. Zes dagen na die aanslag ontplofte er weer een bom in Amsterdam op de stoep van een Spaanse bank. Over de voortgang van het onderzoek wilde hij verder niets zeggen. 'Uit het feit dat wij alle belangrijke Spaanse vestigingen in Amsterdam bewaken is de conclusie te trekken dat we voornamelijk, maar niet alleen, zoeken in de richting van de ETA'.

Ook de raadsman van de verdachte, mr. P. Tijsterman, zegt niets over de redenen van de arrestverlenging van zijn client te kunnen meedelen.