Union neemt belang in textielbedrijf

Niet bekend

De verkoop van Kayser past in de strategie van Nijverdal zich terug te trekken uit de markt voor consumententextiel, aldus een woordvoerder van het concern.

De verzelfstandiging van Kayser moet in september haar beslag krijgen. Over de hoogte van het bedrag dat met de transactie is gemoeid wilde Union vanochtend geen mededelingen doen. Volgens een woordvoerder van Union zal de overname van Kayser niet leiden tot ontslagen onder de zeventig werknemers van de confectiefabriek.

Union wil haar activiteiten de komende jaren uitbreiden buiten de toerfietsen-branche. Kayser maakt beroeps- en bedrijfskleding onder de merknaam Lonneker. Eerder dit jaar heeft Union Feenstra's Technische Industrie Dalfsen (hoogwaardige metaalbewerking) en de racefietsenfabriek van wielervedette Jan Janssen in Putte overgenomen.

Confectiefabriek Kayser maakt sinds 1 januari vorig jaar deel uit van de huishouddivisie van Nijverdal-Ten Cate. De tegenvallende afzet van vrijetijdskleding maakte een herstructurering noodzakelijk. Kayser produceert nu vooral bedrijfskleding voor de gezondheidszorg en de industrie.

Union Fietsen behaalde in 1988 een omzet van 36,6 miljoen en een winst van 47.000 gulden. In 1987 leed het bedrijf nog een verlies van 16.000 gulden. De directie verwacht dat kostenbesparingen en verbetering van het assortiment dit jaar zullen leiden tot een sterk verbeterde winst.