Treintaxi slaat aan bij reizigers

UTRECHT, 13 juli Bijna driekwart van de treintaxi-gebruikers vindt dat het reizen per trein dankzij de taxi is verbeterd. Een op de zes klanten heeft al meer dan vijf keer van de treintaxi gebruik gemaakt. Bijna alle gebruikers zijn van plan vaker de treintaxi te nemen. Tien procent heeft voor de treintaxi de auto thuis laten staan. Opvallend veel gebruikers combineren taxi en trein voor woon-werkverkeer of zakelijke doeleinden.

Dit zijn de belangrijkste resultaten van twee onderzoeken die in april onder ongeveer 6.000 treintaxi-gebruikers zijn gehouden. De treintaxi's, die in dertig gemeenten rijden, vervoeren wekelijks ongeveer 15.000 klanten. Het is de bedoeling dat dit aantal in de tweede helft van dit jaar stijgt tot 20.000. Een rit, aansluitend op of voorafgaan aan een treinreis, kost vijf gulden.