Onderzoek gestolen Van Goghs loopt vast

DEN BOSCH, 13 juli Het onderzoek naar de werken van Vincent van Gogh die eind vorige maand zijn gestolen uit het Noordbrabants Museum in Den Bosch is vastgelopen. Bij het onderzoek zijn nog maar twee rechercheurs betrokken, aldus bevestigde de Bossche gemeentepolitie vanmorgen. Eerder al werd het rechercheteam van 25 man afgeslankt tot twaalf.

Het politiebericht op de televisie heeft in totaal vijftien tips opgeleverd. Een woordvoerder van de politie in Den Bosch omschrijft de tips als 'vage reacties'. Men zoekt nog naar de eigenaar van een witte Peugeot met het valse kenteken RP-18-SY, dat toebehoort aan een rode Volvo. De Peugeot, die op de avond van de roof bij het museum door verschillende getuigen werd gesignaleerd, reed met gedoofde lichten.

Op de vraag of er enige indicatie is dat de dieven het op losgeld hebben gemunt, antwoordde de woordvoerder dat er geen enkel contact met mogelijke daders is geweest.