Indianen vluchten voor guerrilla's

RIO DE JANEIRO, 13 juli Een Indiaanse stam van 860 leden is vanuit Suriname naar Brazilie gevlucht, na door 'regeringsvijandige opstandelingen' te zijn verdreven. Dat is woensdag in Rio de Janeiro medegedeeld door Funai, het officiele Braziliaanse secretariaat voor inheemse volkeren. De vlucht van de Waiana-Apalay Indianen vond reeds in juni plaats. De stamleden zijn volgens Funai op de vlucht zijn geslagen voor Surinaamse guerrilla's en hebben zich gevestigd in het Braziliaanse indianenreservaat van Tumucumaque in het noordelijk gedeelte van het Amazone-oerwoud. De leider van de groep indianen heeft om medische bijstand gevraagd omdat tachtig van zijn mensen aan griep en malaria lijden. De Braziliaanse autoriteiten vrezen besmetting van 950 Braziliaanse Indianen die in het reservaat wonen.