GP atletiek

De elfde wedstrijd van het Grand Prix-circuit in de atletiek heeft in Lausanne twee beste wereldseizoenprestaties opgeleverd. Igor Nikoelin opende het programma bij het kogelslingeren met 84,48 meter, de derde prestatie aller tijden. Danny Harris liep de snelste 400 meter horden van dit jaar. De 24-jarige Amerikaan won in 47,49 seconden. Indrukwekkend was het optreden van Michael Johnson. De 22-jarige Amerikaan, met 19,85 seconden de snelste loper van dit seizoen op de 200 meter, liep in zijn typische stijl de dubbele sprintafstand in 44,27 seconden.

De Amerikaanse sprintkracht werd op de 100 meter weer eens gedemonstreerd. De clubgenoten en trainingsmakkers Leroy Burrell en Carl Lewis ontliepen een rechtstreekse confrontatie. Burrell, de snelste van dit seizoen met 9,96 seconden, zegevierde in de eerste loop met een rugwind van 0,26 meter per seconde in 10,05. Lewis, die in Zwitserland zijn jaarlijkse Europese toernee begon, was met een tegenwind van 0,28 m/sec de snelste in de andere serie: 10,09.