Golfer Muntz

Rolf Muntz heeft zich hersteld van een zwakke start tijdens de open Schotse titelstrijd. De Nederlandse amateur had in de tweede ronde 72 slagen nodig. Dat is een boven par. Op Gleneagles waren de omstandigheden aanzienlijk beter dan op de openingsdag, toen Muntz met 86 slagen ver onder de maat bleef. Er stond nauwelijks wind. Muntz hervindt langzamerhand het wedstrijdritme. Als gevolg van een polsblessure moest hij vorige week enige dagen buiten de baan blijven. Door de slechte opening is de winnaar van de Britse amateurkampioenschappen nu uitgeschakeld. Hij bevindt zich in goed gezelschap, ook de Westduitser Bernhard Langer schaarde zich niet bij de beste 70 golfers, die het kwarwei mogen afmaken. Na twee dagen voert de in Schotland wonende Engelsman Gordon Brand jr. het deelnemersveld aan.