Brug verzakt, vakantieverkeer vast

DEN HAAG, 13 juli De ANWB verwacht grote vertragingen in het vakantieverkeer naar Italie en Oostenrijk doordat de Kaisertalbrucke in de autoweg tussen het Oostenrijkse Kufstein en de Brennerpas naar Italie ruim een halve meter is verzakt en niet voor verkeer beschikbaar is. Gisteravond traden er aan de Oostenrijke grensovergangen als gevolg daarvan al vertragingen van meer dan twee uur op.

Woensdagavond kwamen bij de politie van Kufstein meldingen binnen van automobilisten dat de 400 meter lange Kaisertalbrucke over de rivier de Inn bij Kufstein op een plek aan het verzakken was. Vastgesteld werd toen dat een pijler 60 centimeter was gedaald en verder zakte. Gisteravond bedroeg de verzakking 80 centimeter. De pijler was ook verdraaid. Over de oorzaak is nog niets duidelijk.

Verwacht wordt dat het maanden en misschien wel een jaar gaat duren voordat de brug is hersteld. Over de brug begeven zich dagelijks 6000 vrachtwagens en vele tienduizenden personenauto's. Aangezien dit weekeinde niet alleen Nederlandse, maar in toenemende mate ook Duitse en Oostenrijke vakantiegangers zich op weg begeven, worden de vertragingen alleen nog maar groter, verwacht de ANWB. De ANWB adviseert alternatieve routes te nemen over Garmisch Partenkirchen (deze route is niet voor caravanverkeer beschikbaar), via Salzburg (op deze route moet rekening worden gehouden met wegwerkzaamheden) en via de Achenpass of de Fernpass te reizen, maar over die passen wordt al al het vrachtverkeer geleid.

Een alternatief is ook noord-oost Oostenrijk, maar volgens de ANWB zijn al deze wegen overbelast.