Zoon president Bush wordt mogelijk juridisch vervolgd

ROTTERDAM, 12 juli Inspecteurs van de Federal Deposit Insurance Corp. in de Verenigde Staten (een soort verzekeringskamer die toezicht houdt op de spaarbanken) overwegen om Neil Bush, zoon van de Amerikaanse president, te laten vervolgen wegens speculatie en transacties met voorkennis. Neil Bush was directeur van de bankroete Silverado Banking, Savings en Loan Asssociation. Ook andere directeuren en functionarissen van de spaarbank lopen kans te worden vervolgd.

In totaal zouden ze zich voor 1 miljard dollar schuldig hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur. President Bush zei gisteren in Houston, waar hij de economische topconferentie van de zeven Westerse industrielanden voorzat, dat hij instond voor de onschuld van zijn zoon, maar dat hij niet zou intervenieren.

Eerder dit jaar werd Neil Bush aangeklaagd door het Office of Thrift Supervision in de VS, dat hem ervan beschuldigde zijn zakenrelaties met twee van de belangrijkste clienten van de bank onvoldoende te hebben verduidelijkt. Deze affaire deed toen veel stof opwaaien in de VS. In de mogelijke nieuwe aanklacht gaat het voor Neil Bush om een bedrag van 200 miljoen dollar.