Slechte start Muntz

Rolf Muntz is het Open Schots golfkampioenschap slecht begonnen. De Brabander speelde de eerste ronde in 86 slagen, vijftien boven par. Op Gleneagles stond een stormachtige wind. De vele toppers in het veld, die zich wilden inspelen voor het Brits Open van volgende week op het nabije St. Andrews, hadden de grootste moeite hun par te houden. Zo leverde de Engelsman Nick Faldo, een van de favorieten, een kaart in van 72 slagen. Na de eerste dag wordt de ranglijst aangevoerd door Gorden Brand jr., een in Schotland geboren Engelsman. Hij had niet meer dan 65 slagen nodig.

Gebrek aan wedstrijdritme brak Muntz op. Vorige week vrijdag moest hij opgeven in het Nationaal Open door een polsblessure, waardoor hij enige dagen op non actief stond. De Amerikaan Malley en de Engelsman Milne waren Muntz' medespelers. Hij begon met drie bogeys. Zijn score werd op de vierde hole definitief verziekt met een negen op een par vier. Na 45 slagen op de eerste negen holes, volgde een licht herstel op de terugweg: 41 slagen met zijn eerste en enige birdie op de 15e hole.