's-Gravensande wordt nieuwe hoofdredacteur van HP De Tijd

ROTTERDAM, 12 juli Ad 's-Gravesande, de huidige directeur van het Holland Festival, wordt vrijwel zeker de hoofdredacteur van het nieuwe weekblad HP De Tijd. De redacteuren van HP en De Tijd die voor het nieuwe blad zullen werken, moeten zich begin volgende week nog uitspreken over de kandidatuur van 's-Gravesande, maar voorzitter A. Crijnen van de redactieraad van De Tijd acht het zeer onwaarschijnlijk dat zij 's-Gravesande niet als hoofdredacteur zullen aanvaarden.

De redactieraden van de twee weekbladen zijn nauw betrokken geweest bij de selectie van de hoofdredacteur. Als andere kandidaten zijn in beeld geweest H. J. Schoo, hoofdredacteur van Intermagazine, en Philip Freriks, correspondent van De Volkskrant in Parijs.'s-Gravesande (43) werkte eerder bij de VPRO-televisie, onder andere als presentator van het dicussieprogramma Tijdverschijnselen. Sinds 1985 zit hij in de leiding van het Holland Festival, de laatste vier jaar als directeur. Hij had al aangegeven daar per 1 januari volgend jaar te willen vertrekken. 's-Gravesande was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder deze maand stemden de redacties van HP en De Tijd al in met een fusie tussen de twee weekbladen. Het nieuwe opinieweekblad moet volgens de toekomstige directeur D. Koger op 15 september verschijnen. HP De Tijd zal ongeveer 20 redacteuren tellen. Negen journalisten komen van De Tijd, dat ook een aantal redacteuren ziet vertrekken naar elders.