Onrust volleyteam

Het aangekondigde vertrek van Peter Blange uit de Nederlandse volleybalploeg heeft voor onrust gezorgd. Enkele dagen voor de finales van de World League in Osaka zijn de gedachten verdeeld over volleybal en de opeens weer onzekere toekomst van het team. Het bericht over Blange, die binnenkort tekent voor Catania (Ita), kwam onverwacht. Bondscoach Brokking, die eind deze maand zijn contract met de volleybalbond zal verlengen tot en met de Olympische Spelen van 1992, geeft toe dat binnen de groep onrust leeft. 'Je kunt je voorstellen dat een aantal spelers zich in de steek gelaten voelt.' Van de EK-basis, die in oktober 1989 brons haalde, zijn na het WK nog drie mensen over: Grabert, Zwerver en Benne. Brokking verwacht dat de gebeurtenissen van de afgelopen weken invloed zal hebben op de duels van komend weekeinde in de World League, waarin een hoofdprijs van ruim een kwart miljoen gulden te verdienen is. Zaterdag speelt Nederland de kruisfinale tegen Brazilie.