foto

Het bestuur van de Zuidkoreaanse hoofdstad Seoul wil een groot aantal vrouwelijke krakers uit hun kraakpanden verwijderen en overbrengen naar tijdelijke onderkomens in de buurten waar ze oorspronkelijk woonden. De vrouwen hebben fel tegen de plannen geprotesteerd. Meer dan 200 van hen, jong en oud, gingen gisteren de straat op om tegen het besluit te betogen. De demonstranten wilden het stadhuis van Seoul binnengaan, maar een grote politiemacht hield hen tegen. Tot ongeregeldheden kwam het niet. (Foto Reuter) Het bestuur van de Zuidkoreaanse hoofdstad Seoul wil een groot aantal vrouwelijke krakers uit hun kraakpanden verwijderen en overbrengen naar tijdelijke onderkomens in de buurten waar ze oorspronkelijk woonden. De vrouwen hebben fel tegen de plannen geprotesteerd. Meer dan 200 van hen, jong en oud, gingen gisteren de straat op om tegen het besluit te betogen. De demonstranten wilden het stadhuis van Seoul binnengaan, maar een grote politiemacht hield hen tegen. Tot ongeregeldheden kwam het niet. (Foto Reuter)