Dit weekeinde vakantie-drukte verwacht op weg

ROTTERDAM, 12 juli Honderdduizenden Nederlanders beginnen morgen aan hun vakantie. Zij die met de auto naar het buitenland gaan, kunnen vrijdag en zaterdag problemen verwachten op de wegen die op deze kaartjes zijn vermeld. In Nederland zal het bovendien druk zijn op de wegen naar de kust met name naar Zeeland en rondom Eindhoven.

In West-Duitsland, waar morgen de meeste vakanties beginnen, is het op alle hoofdverbindingen druk, vooral die naar het zuiden. Lange wachttijden zullen er zijn bij de grenzen met Joegoslavie, Tsjechoslowakije en Oostenrijk. In Oostenrijk ligt het zwaartepunt van de drukte tussen de grensovergang Salzburg en de stad Salzburg. Files van 30 kilometer zijn daar geen uitzondering. Oponthoud is er ook voor de grensovergangen met Joegoslavie, Tsjechoslowakije en Hongarije.

In Zwitserland wordt de grootste drukte verwacht op de noord-zuid-verbinding richting Italie met name bij de St. Gotthardtunnel. In Belgie is het druk op de wegen naar de kust (Brussel-Oostende) en rondom Brussel, waar het verkeer wordt aangeraden de oostelijke ringweg te mijden. In Frankrijk concentreert de drukte zich op de wegen om Parijs en Lyon, op de route naar het zuiden. (ANP)