Stevens vraagt fiscale ideeen

DEN HAAG, 11 juli De commissie-Stevens wil burgers betrekken bij de plannen die zij maakt voor vereenvoudiging van het Nederlandse belastingstelsel. In de Staatscourant roept zij hen op tot 15 september creatieve ideeen over belastinghervorming te spuien.

De commissie-Stevens wil in de zomer van 1991 nieuwe voorstellen doen voor belastinghervorming. De voorganger van 'Stevens', de commissie-Oort, stond voor en na hoorzittingen ook open voor reacties van 'niet-officiele' personen, maar Stevens gaat verder. Het is de eerste keer dat een dergelijke commissie via de Staatscourant burgers oproept ideeen kenbaar te maken.

Hoewel de commissie lang niet toe is aan concrete voorstellen, circuleren in Den Haag allerlei geruchten over de stand van zaken, vaak ingegeven door uitspraken van politici. Zo suggereerde CDA-fractievoorzitter E. Brinkman vorige maand dat voorstellen voor belastinghervorming betekenen dat tweeverdieners moeten inleveren ten gunste van onder anderen alleenverdieners.