Sprintster Ottey toont in Nice grote vorm op 200 meter

NICE, 11 juli Sprintster Merlene Ottey vindt het record op de 100 meter te scherp staan, maar zij acht het wel mogelijk om de beste tijd op de 200 meter 21.34 seconden van Florence Griffith te verbeteren. Daarvoor denkt zij de wedstrijd in het Italiaanse Sestriere, volgende maand, te kunnen gebruiken. 'De baan ligt hoog en je hebt de wind daar altijd in de rug', aldus Ottey. Ottey bewees gisteravond bij de Grand Prix van Nice haar grote vorm. Zij won de 200 meter in 21,60 seconden. Zes dagen geleden bij de Olympische Dag in Oost-Berlijn had de 30-jarige Jamaicaanse al 21,94 gelopen. Met haar prestatie van Nice, gelopen met een tegenwind van 1,1 meter per seconde, rukte Ottey op naar de zevende plaats op de wereldranglijst aller tijden. De lange loopster is dit seizoen ook de snelste 100-meterloopster met 10,78 seconden.

Er werden in Nice nog twee beste wereldseizoenprestaties geleverd. Igor Nikoelin kwam bij het kogelslingeren tot een afstand van 83,96 meter, waarmee hij landgenoot Abdoevalijev (83,46 meter) afloste. Het kogelslingeren leverde een drievoudige overwinning voor atleten uit de Sovjet-Unie op. Wereldrecordhouder Joeri Sedyk werd tweede (80,78 meter) en Olympisch kampioen Sergei Litvinov (80,76 meter) derde. Op de 3000 meter steeple chase was er een felle strijd tussen de Kenianen Julius Kariuki, Peter Koech en Patrick Sang. De in Zwitserland trainende Kariuki zegevierde in 8.13,28. Hij was daarmee de snelste van dit seizoen. (ANP/Reuter)