DDR bespreekt terugtrekken uit voorronde van EK

BONN, 11 juli De DDR overweegt zich terug te trekken uit de voorronden van het toernooi om het Europees kampioenschap voetbal 1992. Dat zou dan het gevolg zijn van de aanstaande vereniging van de twee Duitse staten. Oost- en West-Duitsland spelen (met o.a. Belgie) in dezelfde groep en op 21 november staat de eerste onderlinge wedstrijd op het programma. 'Twee Duitse ploegen die zich moeten kwalificeren kan problemen veroorzaken', aldus Hans-Georg Holdenhauer, voorzitter van de Oostduitse voetbalbond. Hij denkt wel aan een duel tussen het elftal van de DDR en een team van de rest van Europa of de wereld als afscheid van het Oostduitse voetbal. De voorstellen staan op de agenda van de bijeenkomst die over twee weken wordt gehouden en waarbij de twee bonden de toekomst van het Duitse voetbal bespreken.

De Westduitse voetbalbond wil dat de Oostduitse clubs in het seizoen 1992-'93 in de Bundesliga spelen. In de DDR wil men dat sneller zien gebeuren uit angst voor het vertrek van toppers naar Westduitse clubs. Holdenhauer hoopt dat de topclubs van de DDR reeds in het seizoen 1991-'92 in de Bundesliga mogen spelen. 'Onze clubs krijgen volgend jaar geen steun meer van de staat. De organisatie verloopt dan volgens de lijnen van de markt-economie', aldus de voorzitter. 'Het Oostduitse voetbal kan naadloos aansluiten met dat in West-Duitsland.'

(Reuter)