'Aanwijzingen diefstal Van Gogh'

DEN BOSCH, 11 juli - De politie van Den Bosch zegt over een 'nieuwe belangrijke aanwijzing' te beschikken, die zou kunnen leiden tot de oplossing van de diefstal van drie schilderijen van Van Gogh uit het Noordbrabants Museum in die stad. Getuigen hebben kort voor en kort na de inbraak in de nacht van 27 op 28 juni in de buurt van het museum een witte Peugeot 205 van het type Accent zien rondrijden, waarvan tenminste een getuige het kenteken heeft genoteerd. Een woordvoerder van de politie zei vanmorgen dat het onderzoek, dat volgens hem 'in een dalletje' zit, weer op gang kan komen, gesteld dat de Peugeot wordt gevonden. Inmiddels is gebleken dat een deel van de alarminstallatie van het Noordbrabants Museum sinds de installatie anderhalf jaar geleden niet heeft gefunctioneerd. Hoewel het de beveiliging betreft van een raam aan de achterzijde van het museum, waardoor de inbrekers zich toegang verschaften, sluit de politie betrokkenheid van museumpersoneel uit. Ook in de zaal waar de drie schilderijen hingen bleek de infraroodalarminstallatie niet te werken. 'We houden het op een merkwaardige samenloop van omstandigheden', aldus de politiewoordvoerder.