Philips verder onderuit bij rustig beursklimaat

ROTTERDAM, 9 juli Philips is de week begonnen met een daling van 70 cent naar een laagterecord voor dit jaar. De handel was verder rustig.

AMSTERDAM Philips heeft vanmorgen nieuwe dieptepunten op de Amsterdamse effectenbeurs laten zien. Het elektronicafonds zakte geleidelijk weg en tegen het middaguur was via een daling met 70 cent naar fl. 29,50 weer een laagterecord voor dit jaar geboekt.

Het Damrak gaf een echt zomerbeeld te zien. De koersverschuivingen bleven over het algemeen erg klein, al hadden de winsten wat overwicht. In de loop van de dag was de stemmingsindex echter weer terug op het slotpeil van vrijdag, 119,8. Bij de grote fondsen liep CSM nog fl. 1,70 door naar fl. 91. Pakhoed trok langzaam aan tot fl. 205,70, wat een winst betekende van fl. 1,20. Ook op de lokale en de parallelmarkt stond de handel op een laag pitje. Weweler, die meldde voet aan de grond te hebben gekregen op de Franse markt, steeg een rijksdaalder tot fl. 73,40. De sterk speculatieve DOCdata werd nu een gulden duurder verhandeld op fl. 9. Wat vraag was er ook naar Nutricia en De Boer Drukkerijen.

De aandelen AIR werden fl. 6,50 minder waard op fl. 93. Koppelpoort verloor fl. 4 op fl. 309. De obligatiemarkt gedroeg zich al niet anders dan de aandelenmarkt. Er kwamen niet meer dan lichte koersverschuivingen naar beide zijden tot stand. TOKIO Het Nikkei-gemiddelde van 225 geselecteerde fondsen is 93,16 punten gestegen (0,29 procent) en sloot op 32.538,28. De omzet bedroeg ongeveer 400 miljoen aandelen. De koers van de dollar daalde met 0,25 en sloot op 150,70 yen per dollar.