GP-winst

Hans Spaan (125cc) en het zijspanduo Egbert Streur en Geral de Haas hebben in de stromende regen de Grand Prix-motorsport van Belgie gewonnen. Het Nederlandse talent Wilco Zeelenberg gleed in de 250cc-race onderuit en verspeelde kostbare WK-punten. Spaan en de Italiaan Capirossi vochten in de Ardennen een bloedstollend gevecht uit dat door een blunder van de assistent-wedstrijdleider een chaotisch slot kreeg. De winnaar liet zich niet van de wijs brengen door de official die een ronde te vroeg beide koplopers afvlagde. Spaan kreeg van zijn monteurs het sein nog een omloop vol door te gaan. Hij had op de streep nog geen twee tellen voorsprong op de Italiaan Capirossi. Het was de tweede overwinning voor Spaan in dit seizoen. In de stand om de wereldtitel staat de Nederlander na acht van de veertien wedstrijden derde met 74 punten. Streuer en De Haas staan ook derde in het klassement.