Diestel bevestigt banden van Stasi met IRA en ETA

BONN, 9 juli De Stasi, de vroegere staatsveiligheidsdienst van de DDR, heeft 'tenminste informele' contacten onderhouden met het Ierse Republikeinse Leger (IRA), de Baskische afscheidingsbeweging ETA en met terroristische organisaties in het Midden-Oosten. Dat zegt de Oostduitse minister van binnenlandse zaken vandaag in een vraaggesprek met het Westduitse dagblad Die Welt. Hij zegt naar aanleiding van de onthullingen over contacten tussen de Stasi en de Westduitse terroristische organisatie RAF, dat die 'zonder twijfels slechts het topje van een ijsberg' vormen. De minister beloofde de komende dagen meer bijzonderheden te zullen geven over de samenwerking tussen de Stasi en terroristische organisaties. 'We hebben al meer mensen gearresteerd dan u zich realiseert', aldus de minister. (AFP, DPA)