Aanvallen Israel op basis shi'eten in Zuid-Libanon

JERUZALEM/ NABATIYEH, 9 juli Bij hun vierde luchtaanval op doelen in Libanon binnen vier dagen hebben Israelische gevechtsvliegtuigen vandaag opnieuw gebouwen van de Libanese fundamentalistisch-shi'itische beweging Hezbollah gebombardeerd. Het ging om posities in het dorp Louwaizeh, 40 kilometer ten zuiden van Beiroet. Israelische lange-afstands artillerie bombardeerde vanochtend vroeg voorts stellingen van Hezbollah in het gebied van de berg Hermon in het zuidoosten van Libanon. Strijders van Hezbollah hadden vanuit dit gebied gisteravond drie Grad-raketten afgevuurd op Noord-Israel.

Gisteren waren al luchtaanvallen uitgevoerd op installaties van Hezbollah in het naburige Jarjouh en Ain Bouswar. Daarbij werden drie mensen gedood en twaalf gewond, aldus bronnen ter plaatse. Een Israelische militaire woordvoerder meldde dat deze posities werden gebruikt als uitvalsbases voor acties tegen Israel. Hezbollah bracht daarna zijn strijders in staat van paraatheid in afwachting van 'een nieuwe aanval door onze interne en externe vijanden'.

Met die interne vijand wordt de shi'itische militie Amal bedoeld, waarmee Hezbollah al jaren is gewikkeld in een strijd om de macht over Libanons shi'ieten. (Reuter, AFP)