Rechtbank Groningen laat op twee na alle krakers vrij

GRONINGEN, 7 juli De rechtbank in Groningen heeft gisteren op twee na alle krakers die terecht staan in het Wolters Noordhoff-proces vrijgelaten. Gistermiddag werden zestien krakers in vrijheid gesteld, gisteravond volgden nog 47. Evenals donderdag, toen zes krakers vrij kwamen, besloot de rechtbank gisteren de rechtsongelijkheid die was ontstaan omdat al eerder verdachten waren vrijgelaten, zwaarder te laten wegen dan het gevaar voor recidive.

Niet bekend

Persofficier van justitie mr. M. Geerds herhaalde gisteravond zijn kritiek op het vrijlatingsbeleid van de rechtbank. 'Er was geen lijn in te ontdekken. Hoewel de rechtbank zelf zegt dat er gronden zijn om de verdachten in voorarrest te houden zijn ze successievelijk op vrije voeten gesteld.' Een verdachte heeft zich gedistantieerd van de gebeurtenissen bij de ontruiming van het krakersbolwerk. 'De vernielingen van de cafes en het advocatenkantoor waren waanzin. Mensen hebben altijd hun mond vol over voetbalsupporters, maar hier is precies hetzelfde gebeurd. Ik ben er flink op afgeknapt, 'aldus de verdachte.