PPR-Zeeland wil nieuwe landelijke partij oprichten

MIDDELBURG, 7 juli Een groep Zeeuwse oud PPR-leden wil een nieuwe landelijke partij oprichten. Ze ziet niets in een verder samengaan in Groen Links. De Zeeuwse politici zouden serieuze contacten hebben met een aantal 'politieke prominenten' dat ook behoefte heeft aan de oprichting van een partij die voor een 'serieuze milieupolitiek' als uitgangspunt kiest. Volgens het Zeeuwse statenlid C. Van Waterschoot, een van de initiatiefnemers, zoeken de oud PPR'ers aansluiting met leden van bij voorbeeld D66, CDA en PvdA. Van Waterschoot ziet niets in verdere samenwerking met CPN en PSP in Groen Links. 'Deze partijen zijn vastgeroest in idealen uit de vorige eeuw, en houden te veel vast aan inkomenspolitiek en toename van werkgelegenheid. Het voeren van een reele milieupolitiek heeft te weinig prioriteit.'

Volgens de oud PPR-politicus moet de nieuw op te richten milieupartij een breed draagvlak hebben.