Vijftien jaar cel geeist tegen baas Toetanchamon

DEN HAAG, 6 juli Bij het gerechtshof in Den Haag is gisteren 15 jaar celstraf geeist tegen de directeur van het Haagse beveiligingsbedrijf Toetanchamon. De procureur-generaal achtte bewezen dat de man eind 1988 heeft geprobeerd de Haagse wethouder A. Duivesteijn zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door hem een met kruit gevulde lamp toe te sturen. Ook wordt hij verdacht van brandstichting en een bomaanslag bij uitgeverij Sijthoff Pers. De rechtbank in Den Haag veroordeelde de directeur vorig jaar tot twaalf jaar celstraf. Tegen vier medewerkers van Toetanchamon eiste de procureur-generaal twee, vier en zes jaar cel. Een publikatie in de Haagsche Courant over een kort geding van Toetanchamon tegen de Staat was de aanleiding tot de aanslagen op uitgever Sijthoff Pers.