Susanne Albrecht aan W-Duitsland overgedragen

BONN, 6 juli De DDR heeft gisteren de van terroristische activiteiten verdachte Susanne Albrecht aan de Bondsrepubliek overgedragen. Dat gebeurde nadat ze de Oostduitse justitie had laten weten in West-Duitsland terecht te willen staan.

Hans-Jurgen Forster, woordvoerder van het bureau van de Westduitse openbare aanklager, zei dat de 39-jarige Albrecht voor een rechter in de stad Karlsruhe zal verschijnen voor het eerste gerechtelijke onderzoek. Hij deelde niet mee of Albrecht direct naar Karlsruhe was overgebracht en waar ze uiteindelijk terecht zal staan.

Susanne Albrecht, die onder andere wordt beschuldigd van deelneming aan de moordaanslag op bankdirecteur Jurgen Ponto in 1977, werd vorige maand in de DDR gearresteerd nadat ze daar tien jaar onder bescherming van de geheime dienst van het communistische bewind, de Stasi, had geleefd. Later werden nog zeven leden van de terroristische Rote Armee Fraktion (RAF) in Oost-Duitsland opgepakt. Volgens Albrechts advocaat heeft ze met de RAF gebroken en is ze een nieuw leven begonnen. (Reuter/DPA)