'Sudden death'

De wereldvoetbalbond FIFA wil het nemen van strafschoppen handhaven als een wedstrijd vanaf de tweede ronde van het WK niet na 120 minuten voetballen is beslist. Een voorstel van Bobby Robson om door te spelen tot een doelpunt valt, werd afgewezen.

Robson, bondscoach van Engeland, deed zijn voorstel woensdag, vlak na de uitschakeling van zijn land in de halve finale. West-Duitsland won na strafschoppen. Hij is overigens niet de enige tegenstander van strafschoppen, door velen beschouwd als een loterij.

FIFA-woordvoerder Guido Tognoni ziet de zogenoemde 'sudden death', doorvoetballen na de verlenging tot een ploeg scoort, niet zitten. 'Een wedstrijd zou wel acht uur kunnen duren', aldus Tognoni.

Ook een voorstel het land met de minste gele of rode kaarten te laten winnen bij gelijke stand, verdween in de afvalbak. Tognoni: 'De druk op de scheidsrechters zou te groot worden.'