Sri Lanka: lijken agenten gevonden

COLOMBO, 6 juli Sri-Lankese troepen hebben de verkoolde lijken gevonden van 23 politie-agenten die door separatistische Tamil-rebellen zijn vermoord, zo heeft het leger vanochtend meegedeeld. De slachtoffers maken deel uit van meer dan 600 politiemannen die op 11 juni door de Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam (LTTE) in het noorden van het land werden ontvoerd. De regering in Colombo heeft de LTTE er eerder van beschudligd alle gijzelaars te hebben vermoord. Vaststaat tot dusverre dat 198 gijzelaars zijn vermoord.

Militairen die zich door de rimboe in het noordwesten van Sri Lanka naar Mannar vechten, waar regeringstroepen worden belegerd, hebben zeker 80 Tamil-Tigers gedood. In totaal zijn ten minste 1.200 militairen en rebellen gedood sinds de Tamil-Tijgers op 11 juni na een staakt-het-vuren weer in het offensief gingen. (Reuter, AFP)