Personeel van Veronica blijft loyaal

AMSTERDAM, 6 juli Het personeel van Veronica is vooralsnog niet van plan het optreden van de directie van de omroep nader te onderzoeken of met een motie van wantrouwen te honoreren. De ondernemingsraad staat volledig achter de juridische procedure die het bestuur wil gaan volgen nadat het Commissariaat voor de Media aan Veronica een uitzendverbod van zeven weken heeft opgelegd.

H. Klijn, voorzitter van de ondernemingsraad, zegt niet te verwachten dat vanmiddag op de vergadering waar het voltallige personeel van Veronica bijeen komt, veel kritiek over het optreden van directeur R. Out en voorzitter W. Bordewijk te vernemen zal zijn. Veronica is gestraft opdat het bestuur de oprichting van RTL-Veronique financieel en met adviezen heeft ondersteund. Als deze straf ten uitvoer wordt gelegd, zal de ondernemingsraad de verenigingsraad vragen 'stappen te ondernemen tegen het bestuur', zegt Klijn.

Veronica-directeur R. Out heeft woensdagavond kort na de personferentie zijn dure nieuwe auto total-loss gereden. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken. Volgens een insiders heeft de Veronica-top de straf 'gevierd'.

De omroep verwacht dat de underdog-positie, waarmee Veronica op het scherm openlijk kokketteert, de omroep eerder goed dan slecht zal doen.