Opnieuw kaping van Sovjet-toestel

STOCKHOLM, 6 juli Een jonge kaper heeft gisteren de piloot van een Sovjet-vliegtuig met 178 passagiers aan boord gedwongen naar Stockholm te vliegen. Daar heeft hij zich overgegeven aan de Zweedse autoriteiten.

Het toestel, een TU-154, was op weg van Leningrad naar Lvov toen de kaper de piloot vertelde dat hij explosieven bij zich had en het toestel zou opblazen als hij zijn zin niet kreeg. Het was de tweede keer binnen een maand dat een toestel van de Sovjet-maatschappij Aeroflot naar Stockholm werd ontvoerd en de vijfde vliegtuigkaping in de Sovjet-Unie binnen dezelfde periode.

Eerder gisteren mislukte in de Sovjet-Unie een andere kaping. Een vrouw trachtte op een vlucht van Sotsji naar Rostov een toestel naar Istanbul te ontvoeren. De piloot wendde voor haar haar zin te geven maar zette zijn vliegtuig in Rostov aan de grond. Daar werd de vrouw overmeesterd. (DPA, AP)