Luchtaanvallen Israel in Libanon

RASHAYA, 6 juli De Israelische luchtmacht heeft vanochtend een aanval uitgevoerd op bases van het door Syrie gesteunde Volksfront voor de Bevrijding van Palestina algemeen commando (PFLP-gc) van Ahmed Jibril in Oost- en Noord-Libanon. Daarbij zijn volgens bronnen ter plaatse zeker drie guerrillastrijders gewond. Een Israelische militaire woordvoerder onderstreepte dat de installaties werden gebruikt als uitvalsbases voor aanvallen op Israel.

De Israelische vliegtuigen vielen eerst een basis aan in het dorp Sultan Yaaqoub, 45 kilometer ten zuidoosten van Beiroet in de Beka'a-vallei. Enkele minuten later troffen ze een positie van het PFLP-gc in Tell-Hayat, 90 kilometer ten noorden van de Libanese hoofdstad. Beide bases waren al eerder door de Israelische luchtmacht aangevallen. (Reuter, UPI)