Jazz-artiesten zeggen af

AMSTERDAM, 6 juli Een aantal artiesten dat zou optreden tijdens het Drum International Jazz Festival, dat gisteravond in Amsterdam is begonnen, laat verstek gaan. Tot hen behoren Bo Diddley, Buddy Tate, Jim Hall, Philip Catherine en The Harper Brothers. Blueszanger Diddley ensaxofonist Tate hebben afgezegd wegens ziekte, aldus organisator Hans Loonstijn. Inplaats van Diddley treedt vanavond in Paradiso Johnny Copeland met zijn band op. Philip Catherine en The Harper Brothers komen niet omdat zij onder druk zouden zijn gezet door het concurrerende North Sea Jazz Festival van Paul Acket in Den Haag. Jim Hall en de Bill Evans Superband ontbreken aangezien zij hun Europese tournee wegens onvoldoende belangstelling hebben geannuleerd. Inmiddels hebben de organisatoren van het Haagse festivalgisteren tijdens een kort geding voor de Haarlemse rechtbank geeist, dat Loonstijn onmiddellijk moet stoppen met het overplakken van affiches voor het North Sea Festival met reclame voor het Amsterdamse evenement. Volgens de advocaat van Loonstijn gaat het hier om insinuerende verdachtmakingen, die niet zijn hard te maken. De rechter, mr, H. F. van den Haak, zou later vandaag uitspraak doen.