Hole-in-one

Voor het eerst in vijftien jaar heeft Severiano Ballesteros tijdens een groot titeltoernooi een hole-in-one geslagen. De Spanjaard leverde die prestatie tijdens de tweede dag van open golfkampioenschappen van Monte Carlo. De Spaanse vedette moet het overigens met een bijrol doen. Na twee rondgangen heeft hij acht slagen achterstand op de Brit Mark Mouland, die met 130 slagen het klassement aanvoert. De Australier Wayne Riley bezet met twee slagen meer de tweede plaats. Ballesteros sloeg de perfecte bal op de tweede hole.

De Brabantse golfer Rolf Muntz heeft een uitnodiging gekregen van 12 tot 15 juli deel te nemen aan het Schotse Open. Dat is een uitstekende voorbereiding op het Britse Open, dat een week later op St. Andrews wordt gespeeld, waarin hij de enige Nederlandse deelnemer is. Muntz ontving de uitnodiging als winnaar van het Britse Open voor amateurs.