Glorieuze intocht voetballers Kameroen

YAOUNDE, 6 juli Honderdduizenden mensen in Yaounde hebben de voetballers van Kameroen gisteren fantastisch onthaald. De 'Ontembare Leeuwen' werden eveneens officieel ontvangen door de regering.

Het leek wel alsof alle inwoners van de hoofdstad langs de straten stonden om de nationale helden toe te juichen. De voetballers werden met legervoertuigen afgehaald op het vliegtuig en als generaals door de straten gereden. Topscorer Milla en aanvoerder Tataw voorop.

De tocht door de hoofdwegen van de stad duurde ruim vier uur. Regelmatig werd de rit vertraagd omdat duizenden fans opstoppingen veroorzaakten, van wie sommigen bijna in hysterische staat verkeerden. Woensdag, toen de selectie landde op het vliegveld van Douala, waren in de stromende regen al 20.000 mensen komen kijken. (AFP)