Polen: verdrag na Duitse eenheid

FRANFURT A/D ODER, 5 juli Polen houdt niet langer vast aan zijn eis dat er nog voor de Duitse eenwording een internationaal vredesverdrag moet komen dat de onaantastbaarheid van de Poolse westgrens garandeert. De Poolse minister van buitenlandse zaken, Krzysztof Skubiszweski, zei dat een dergelijk vredesverdrag wel nodig is, maar dat het kan wachten tot Duitsland een is. De Poolse minister sprak gisteren in Frankfurt met zijn Oostduitse collega, Markus Meckel. Op 21 juni namen de parlementen van de twee Duitslanden met een grote meerderheid een verklaring aan waarin de Oder-Neissegrens als definitief werd erkend. Polen zei toen dat deze verklaring niet in de plaats van een officieel verdrag kan komen. Een Poolse afvaardiging heeft de afgelopen dagen deelgenomen aan het ambtelijke twee-plus-vier-overleg in Oost-Berlijn over de externe aspecten van de Duitse eenheid. (AFP, Reuter)