Nixdorf voor 78 procent naar Siemens

MUNCHEN, 5 juli Het Westduitse concern Siemens zal, na de vereniging van zijn divisie data- en informatietechniek met het computerconcern Nixdorf in de nieuw te vormen Siemens-Nixdorf Informationssysteme AG (SNI), een belang krijgen van bijna 78 procent.

Siemens had in april dit jaar al een meerderheidsbelang verworven van 51 procent in het aandelenkapitaal van het zwaarverliesgevende Nixdorf. Dit heeft Siemens gisteren bekendgemaakt.

De nieuwe divisie heeft een omzet van ongeveer 10,1 miljard mark, waarvan Nixdorf drie miljard mark inbrengt en het Siemens data-onderdeel 7,1 miljard omzet boekt. Verder heeft Siemens zich verplicht om bepaalde buitenlandse activiteiten met een waarde van 150 miljoen mark onder te brengen in SNI. De operationele leiding van SNI bevindt zich in Munchen, terwijl de juridische constructie zitting in Paderborn heeft, waar het hoofdkantoor van Nixdorf staat. (DPA)