KLM wil niet deelnemen in Aerolineas Argentinas

DEN HAAG, 5 juli De KLM heeft geen belangstelling meer voor deelneming in de Argentijnse nationale luchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas. Volgens een woordvoerder van de KLM is participatie 'niet interessant' gebleken.

De Argentijnse regering had in het kader van de privatisering van de luchtvaartmaatschappij enkele mogelijke gegadigden benaderd. Naast de KLM waren dat Alitalia en de Braziliaanse luchtvaartmaatschappijn Varig. Deze maatschappijen haakten eerder deze week af. Bij de onderhandelingen was ook de Chase Manhattan Bank betrokken. 'In het kader van de internationale positionering, praat iedereen met iedereen in de luchtvaart. We tasten voortdurend de mogelijkheden voor samenwerking af. De Argentijnse overheid was zelf naar ons toegekomen met een bepaald plaatje. Na evaluatie daarvan zijn we tot de conclusie dat een deelnemig niet in ons strategisch belang zou zijn', aldus de KLM-woordvoerder.

De KLM wil geen nadere toelichting geven over de preciese motieven om uit de onderhandelingen met Argentinie te stappen. Doorslaggevend zou zijn geweest dat buitenlandse partners slechts een minderheidsbelang mogen opbouwen en er onduidelijkheid over het overnamebedrag zou bestaan.