Kandidaten WK'98

Marokko, Frankrijk, Zwitserland, Brazilie en waarschijnlijk Portugal stellen zich kandidaat voor de organisatie van het WK in '98. Officieel hebben de landen tot maart 1991 om hun kandidatuur kenbaar te maken. Vooral de Marokkaanse minister van sport Abdulatif Semlali uitte de vurige wens van zijn land de organisatie op zich te nemen. 'Nadat we voor het WK 1994 met negen tegen zeven stemmen verloren van de Verenigde Staten blijft de organisatie de grote droom voor de Marokkanen en heel Afrika', aldus de minister in Rome. Volgens Semlali zijn de Afrikaanse kansen groter geworden dankzij het goede presteren van Kameroen en Egypte. De beslissing over de organisatie van het zestiende WK-toernooi valt in juni 1992. Zuid-Amerika heeft het grootste voetbalevenement tot nog toe zes keer mogen houden, Europa acht maal. De andere werelddelen Afrika, Azie en Australie waren nog nooit aan de beurt.