Groeihormonen gaan aftakeling van mensen tegen

BOSTON, 5 juli Dank zij regelmatige injecties met groeihormonen kan het aftakelingsproces van oudere mensen deels tot staan worden gebracht. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek die vandaag worden gepubliceerd in het Amerikaanse medische tijdschrift New England Journal of Medecine.

Wetenschappers van de medische universiteit in Milwaukee, in de staat Wisconsin, injecteerden 12 mannen van tussen de 61 en 73 jaar gedurende zes maanden regelmatig met groeihormonen. Als gevolg hiervan werden ze minder dik, zag hun huid er minder oud uit en nam hun spierkracht toe. De hoeveelheid groeihormonen neemt bij ouder wordende mensen af. Volgens de wetenschappers leken de mannen er tien tot twintig jaar jonger door.

Het tijdschrift wees er overigens in een begeleidend commentaar op dat het om een zeer kostbare behandeling gaat. Bij een gemiddelde van drie injecties per week, zou de prijs voor een behandeling voor elke behandelde man oplopen tot 14.000 dollar per jaar.

Het toedienen van groeihormonen aan kinderen is een zeer gebruikelijke methode om de groei van de botten te stimuleren. Aan volwassenen is het tot nu toe echter niet vaak toegediend. (UPI, Reuter)