Elf spelers op herhaling in finale

ROTTERDAM, 5 juli Elf spelers die vier jaar geleden in Mexico in de WK-finale tussen Argentinie en West-Duitsland (3-2) meespeelden behoren bij het toernooi in Italie tot de selecties. Bij de Duitsers zijn dat Berthold, Brehme, Matthaus en Voller. Bij de Argentijnen gaat het om zeven spelers, maar vier van hen kunnen zondag niet meedoen; Batista, Giusti, Olarticoechea wegens een schorsing en doelman Pumpido wegens een beenbreuk. Burruchaga, Maradona en Ruggieri zijn wel inzetbaar.

Voor '86 speelden Argentinie en West-Duitsland twee keer tegen elkaar in de eindronde van een WK. In '58 wonnen de Duitsers in de eerste ronde met 3-1 door doelpunten van Uwe Rahn (2x) en Uwe Seeler. In '66 eindigde de wedstrijd tussen beide landen in 0-0. Drie van de dertien WK-finales die tot nu toe zijn gespeeld moesten worden verlengd. Het is opmerkelijk dat er in de historie nog niet een finalist is geweest die niet scoorde. Het gemiddeld aantal treffers in de finales is dan ook hoog, ruim 4,5 per wedstrijd. De eindstrijd met de meeste doelpunten was die tussen Brazilie en Zweden in '58 in Stockholm, eindstand 5-2. Als Argentinie zondag wint zal dat niet de eerste keer zijn dat een land de wereldtitel prolongeert. Eerder deden Italie ('34 en '38) en Brazilie ('58 en '62) dat al.