Dode in Engeland bij geweld na uitschakeling elftal op WK

ROTTERDAM, 5 juli In het Engelse stadje Totton is vannacht een dode gevallen bij ernstige ongeregeldheden na de uitschakeling van het Engelse elftal door West-Duitsland op het wereldkampioenschap voetbal in Turijn. Een 33-jarige inwoner werd doodgeslagen toen hij probeerde een eind te maken aan vernielingen. In Turijn zelf was de situatie gespannen, maar ernstige rellen bleven uit.

In Engeland sloegen in verscheidene steden en stadjes bendes dronken jongeren alles dat zij op hun weg tegenkwamen kort en klein en legden een speciale voorkeur aan de dag voor Duitse eigendommen, zoals auto's. Dat gebeurde in onder andere Northampton, Hull, Derby en Torquay, maar ook in gewoonlijk rustige provincieplaatsjes als Newmarket, Ipswich, Haverhill en Stowmarket. In Brighton sloot de politie een paar honderd jonge Westduitse toeristen op ineen bar totdat tierende groepen Engelsen uiteen waren gedreven. De nederlaag van Engeland bracht West-Duitsland in de finale tegen Argentinie, zondagavond in Rome. Ook bij het WK 1986 in Mexico stonden de twee landen in de eindstrijd tegenover elkaar. Argentinie won toen met 3-2. Pag.10: Verslagen, reportages en reacties