Verdachten ontvoering baby weer vrij

ROERMOND, 4 juli De vijf verdachten die door de politie in Roermond zijn aangehouden in verband met de ontvoering van de negen maanden oude Dennise Grutter uit Kessel, zijn na het afleggen van een bekentenis weer op vrije voeten gesteld. Volgens Justitie bestaat er geen vluchtgevaar of gevaar voor de baby, die op 15 mei, vijf dagen na de verdwijning, werd teruggevonden.

De ontvoering was georganiseerd door de vader van de baby, de 22-jarige H. K., en de grootvader, de 56-jarige M. K uit Roermond. Drie vrienden van de vader waren behulpzaam bij de uitvoering. Een van hen haalde voor een beloning van duizend gulden de baby uit de auto, terwijl de ouders in een snackbar zaten te eten. Het kind werd vervolgens naar een echtpaar in het Belgische Bree gebracht. Zij schrokken echter zo van de publiciteit rond de zaak, dat zij het kind naar een vriend van de vader brachten, de 22-jarige Y. S. uit Weert. Deze zette het kind twee dagen later neer bij een tankstation in Weert en waarschuwde de politie via een anoniem telefoontje.

Nadat in het tv-programma 'Opsporing verzocht' de bandopname van het anonieme telefoontje was afgedraaid, meldden zich drie getuigen, die de stem van Y. S. hadden herkend. Hij is zaterdag gearresteerd, toen hij terugkwam uit Turkije.

Volgens de Roermondse officier van justitie mr. J. Elands is uit de verhoren niet gebleken dat het de bedoeling was het kind naar Turkije te brengen. De verdachten beweren dat zij het kind twee weken verborgen wilden houden om de 20-jarige moeder een lesje te leren. Zij had regelmatig ruzie met haar vriend en diens familie over de opvoeding van hun dochter.